Wat is een waardebepaling? - Makelaar in Amsterdam

Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie.

Een taxatie is een document dat door een makelaar/taxateur wordt opgesteld voor bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek. Een taxateur moet persoonlijk de woning van binnen en buiten gezien hebben. Daarna zal hij alle factoren bestuderen en daar komt de waarde van de woning uit. Een taxatie is niet gratis. Een taxatie kost gemiddeld tussen de €400,- en €800,-.

Een waardebepaling is de eerste logische stap die je kunt nemen als je de waarde van je woning wilt weten. Als je je bijvoorbeeld aan het oriënteren bent voor een nieuwe koopwoning dan is het handig om te weten hoeveel (over)waarde je woning heeft. Dan weet je ook je bestedingsruimte.

Bij het bepalen van de waarde van de woning wordt er goed gekeken naar de locatie, staat van de woning, plus- en minpunten en naar de lokale markt.

Een goede waardebepaling geeft ook een advies over welke vraagprijs je het beste kunt vragen als je de woning daadwerkelijk wilt verkopen in Amsterdam.

Er zijn twee manieren voor een waardebepaling. Online of met een persoonlijke afspraak.

Er zijn veel makelaars die een gratis online waardebepaling aanbieden op hun website. Na het invullen van je naam, adres, email en telefoonnummer kan je op basis van adres een schatting krijgen van de waarde. Je kan begrijpen dat dit niet ideaal is. Het blijft immers een schatting.

Je kan ook kiezen om een afspraak met een makelaar te maken. Meestal is dit ook kosteloos en vrijblijven. Mocht dat niet zo zijn, zoek dan naar een andere makelaar.
Als de makelaar je woning in Amsterdam van binnen en buiten heeft gezien, kan de waarde veel beter bepaald worden.

Blijf op de hoogte

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws van de Amsterdamse woningmarkt, handige tips en tricks én het nieuwe aanbod? Vul dan je gegevens in.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp