Zoek als een PRO op funda - Makelaar in Amsterdam

Zoek als een PRO op funda

Makelaar in Amsterdam funda

Woning-zoek-platform funda (ja, zonder hoofdletter) is de beste plaats om te zoeken naar het woningaanbod, gevolgd door Pararius.nl. Het nadeel van Pararius is, dan nog niet alle makelaar zijn aangesloten, waardoor je niet het hele aanbod te zien krijgt.
99% van alle woning die verkocht worden op de particuliere markt komt op funda. Doordat alle makelaars zorgvuldig alle kenmerken aanvullen heb je op funda zeer veel zoekmogelijkheden.

Ik leg je hieronder uit hoe je funda gebruikt als een makelaar en je er alles uit kunt halen, waardoor de zoektocht een feestje wordt, in plaats van een frustratie.

Filter op datum
Standaard staat funda ingesteld bij het geven van een zoekopdracht op relevantie. Oftewel je krijgt voor funda de meest relevantie woningen tie zien. Beter kan je de zoekopdracht op datum zetten. Zo krijg je het nieuwste aanbod als eerste te zien.

Vink alleen “beschikbaar” aan.
Niets zo frustrerend als je een leuk huis ziet welke al verkocht (onder voorbehoud is). Met deze tip hierboven en deze tip, zie jij als eerste het nieuwste aanbod.

Kamers
Je kan op funda op het aantal kamers zoeken, maar ook op het aantal slaapkamers. In de regel telt dat een driekamerappartement twee slaapkamers heeft. Maar vaak wordt een en-suite kamer als extra kamer ingevoerd door de makelaar, waardoor jij denkt dat de woning drie slaapkamers heeft. Goed dus om het aantal slaapkamers in te voeren

Prijs
Stel een minimale prijs is. Onder de €100.000,- vind je in Amsterdam alleen maar garageboxen. Dus stel je budget wat hoger in en filter de garageboxen en parkeerplaatsen eruit. Wist je dat je zelf ook een minimaal en maximaal bedrag kan invullen?

Welke filters:
Er zijn ontzettend veel filters te vinden op funda. Ik raad je aan om niet te veel filters te gebruiken. Zeker nu het aanbod minder is, heb je de kans dat je die leuke woning misloopt als je te veel filters hebt aanstaan.

Lijstoverzicht of kaart
Je kan je zoekresultaten ook op de kaart vinden. Klik hiervoor op “kaart” welke je naast “lijst” vindt. Ideaal om de liggingen van de woning beter te visualiseren in welke buurt ze liggen.

Zoekwoord
Onderdaan de filterlijst staat “zoek in omschrijving”. Hiermee kan je specifieke woorden zoeken waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan slaapkamer op begane grond, bootje aanleggen enz.

Zoekopdracht opslaan
Zodra je al je filters hebt ingesteld, kan je deze gemakkelijk opslaan. Zo hoef je niet elke keer alles opnieuw in te stellen

Pushnotificaties
Ik ben geen fan van de funda-app op je telefoon. Je ziet in de app minder informatie dan op de normale browser op je telefoon. Voorbeeld hiervan is de waardevolle virtuele 3d tour. Wel handig zijn de push-notificaties. Zo krijg je elke keer een melding als er een woning te koop komst waar je naar op zoekt bent. Ik gebruik zelf liever de mail functie. Zo zoek ik alleen via mijn mobiele browser op funda en heb ik het voordeel alle informatie te zien.

Zoek ook boven je maximale budget
In deze markt worden er ook weer woning onder de vraagprijs verkocht. Sterker nog, sommige makelaar zetten de woning net iets te hoog in de markt om zo onderhandelingsruimte te creëren. Weet je niet wat de “echte” waarde is, neem dan contact met ons op.

BONUS Probeer ook een de nieuwe zoekfunctie
=> In de nieuwe functie worden je zoekopdracht automatisch aangevuld. Kan handig zijn!
=> Verder bij zoeken op de kaart zie je zoekgebied duidelijk in beeld.
=> Bovenaan zie je de meest gebruikte filters
=> Je kan gelijktijdig naar appartement en woning zoeken

 

Blijf op de hoogte

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws van de Amsterdamse woningmarkt, handige tips en tricks én het nieuwe aanbod? Vul dan je gegevens in.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp