De makelaar bemiddelt toch voor koper en verkoper? - Makelaar in Amsterdam

De makelaar bemiddelt toch voor koper en verkoper?

Het is een veelvoorkomend misverstand. Een makelaar bemiddelt toch voor de verkoper en koper?

Dit is deels waar. Een makelaar probeert weliswaar verkoper en koper bij elkaar te brengen. Maar het is onjuist dat de makelaar voor koper en verkoper werkt.

Uiteraard dient de makelaar je alle informatie te geven over de te verkopen woning, maar indien de makelaar in ingeschakeld door de verkoper, dan probeert hij voor de verkoper de beste deal te verzorgen. Dus niet voor jou!

Vrijwel alle woningen worden verkocht door een verkoopmakelaar. Wanneer je je huis verkoopt, wil je natuurlijk de beste deal maken. De verkoopmakelaar doet zijn uiterste best om dit voor elkaar te krijgen.

Het is goed om je te realiseren dat jij als koper een onderzoeksplicht hebt. Je kan en mag niet alles klakkeloos aannemen van de verkoopmakelaar. De onderzoeksplicht geeft je veel informatie over bijvoorbeeld de fundering, onderhoudskosten en juridische aspecten. Met deze informatie kan je beslissen of je een voorstel wilt uitbrengen en hoeveel.

Verstandig kan zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen die de “taal” spreekt van de verkoopmakelaar. Hiermee sta je een stap verder dan andere gegadigden. Ook vindt een verkoopmakelaar het prettig als er een aankoopmakelaar bij de koop betrokken is. Zo weten beide partijen dat de verkoop soepel zal verlopen.

Blijf op de hoogte

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws van de Amsterdamse woningmarkt, handige tips en tricks én het nieuwe aanbod? Vul dan je gegevens in.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp