9 handige tips om direct energie te besparen! - Makelaar in Amsterdam

9 handige tips om direct energie te besparen!

Hoe kan ik energie besparen? Energie besparen kan op veel manieren. Wat voor jou het beste werkt, hangt natuurlijk van je situatie af. Verbruikt je veel stroom, omdat je van het gas af bent? Of verbruikt je juist veel gas om te koken of om uw woning en tapwater te verwarmen? Energie besparen kan met besparen op gas, stroom besparen of door minder warm water te gebruiken. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om uw huis te isoleren en zo te besparen op stookkosten.

Tips voor Waterbesparing
Besparen op water betekent ook besparen op energie. U verwarmt immers uw water via de cv-ketel, warmtepomp of elektrische boiler. Minder warm water gebruiken leidt dus tot minder energieverbruik! Hier zijn drie top tips om dit te bereiken:

Tip 1: Kies voor Waterbesparende Opties Een waterbesparende douchekop of een doorstroombegrenzer op uw kraan kan het watergebruik halveren. Dit bespaart niet alleen water, maar ook energie!

Tip 2: Hergebruik Water Slim Gebruik bijvoorbeeld het afwaswater van groenten of het kookvocht van pasta om planten water te geven. Of vang regenwater op in een regenton voor later gebruik.

Tip 3: Beperk de Douchetijd Probeer minder lang te douchen. Het verminderen van de douchetijd van 9 naar 5 minuten kan jaarlijks tot 15.000 liter water besparen!

Tips om Stroom te Besparen
Stroom besparen kan door te investeren in zuinige apparaten en door bewust om te gaan met elektriciteit. Hier zijn drie praktische tips:

Tip 1: Let op Energielabels Bij aankoop van een nieuw apparaat, kijk naar het energielabel, variërend van A (zeer zuinig) tot G (minst zuinig). Vervanging van apparaten ouder dan 10 jaar kan leiden tot aanzienlijke besparingen.

Tip 2: Zuinig Gebruik van Apparaten Zet apparaten uit als u ze niet gebruikt en maak gebruik van de eco-stand waar mogelijk.

Tip 3: Verminder Sluipverbruik Gebruik een stekkerdoos met een schakelaar om sluipverbruik van elektronica te beperken, vooral als u voor langere tijd afwezig bent.

Gas Besparen: Drie Effectieve Manieren
Omdat gas een groot deel van de energierekening uitmaakt, zijn hier drie tips om te besparen:

Tip 1: Beperk Overbodige Verwarming Houd de binnentemperatuur tussen 17 en 21 graden Celsius. Een graadje lager zetten kan jaarlijks tot €150 besparen. Gebruik slimme thermostaten om alleen te verwarmen waar nodig.

Tip 2: Ventileer Uw Woning Verse lucht verwarmt sneller dan vochtige lucht. Korte ventilatie voor het verwarmen kan energie besparen.

Tip 3: Isoleer Radiatoren en CV-Leidingen Beperk warmteverlies door uw radiatoren en cv-leidingen te isoleren. Dit zorgt voor efficiëntere verwarming en gasbesparing.

Blijf op de hoogte

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws van de Amsterdamse woningmarkt, handige tips en tricks én het nieuwe aanbod? Vul dan je gegevens in.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp