Makelaar Amsterdam Werkgebieden | De #1 Makelaar Amsterdam

Werkgebieden

Zoals onze naam Makelaar in Amsterdam al verklapt, werken wij in heel Amsterdam, maar ook daarbuiten. Denk hierbij aan Amstelveen en Diemen.
De stad Amsterdam is aan het veranderen. De metropool wordt groter en de inwoners kijken ook over de grens. Wij gaan met je mee!

Zuid

Amsterdam-Zuid is het deel van Amsterdam dat gelegen is ten zuiden en zuidwesten van de Singelgracht(Stadhouderskade). De noordelijke begrenzing wordt gevormd door (de noordgrens van) het Vondelpark en de westelijke begrenzing door de Westlandgracht. De oostelijke begrenzing is de Amstel. De zuidelijke grens is de Kalfjeslaan, die de grens met de gemeente Amstelveen vormt.

Ontdek Zuid

Centrum

De indeling van stadsdeel Centrum is door de geschiedenis geworden tot het herkenbare halve rondje. Tegenwoordig is uitgebreid tot het Funenpark richting Oost, daarmee wordt ook direct de veelzijdigheid van dit stuk stad duidelijk gemaakt. Van nieuwbouw tot middeleeuws, kleine appartementen tot statige grachtenpanden, stads tot parkachtig, je vindt het allemaal in Amsterdam Centrum. Amsterdam Centrum kent natuurlijk ook verschillende buurten. Het middeleeuwse centrum heet de Binnenstad, daarbuiten vind je nog o.a. de Lastage, de grachtengordel, Kadijken, Weteringbuurt, de Jordaan, de Plantage, Kattenburg en het Funenpark

Ontdek het centrum

Oud-West

Het stadsdeel Amsterdam Oud West omvat het stadsgebied tussen Vondelpark, Singelgracht en Kostverlorenvaart, benevens de Spaarndammerbuurt; een gedeelte van de zogeheten negentiende-eeuwse gordel, doch grotendeels gebouwd in de eerste decennia van de 20ste eeuw. De straten zijn er genoemd naar de negentiende-eeuwse letterkundigen, staatslieden en plaatsnamen rond de Zaanstreek en Noordzeekanaal. Door de sloop van een aantal fabrieksgebouwen, door renovatie en door nieuw- en herbouw van woningen hebben grote delen in de jaren 1977-1987 een facelift gekregen. Op dit moment wonen er 177 nationaliteiten in Oud-West, zonder dat dit een “zwarte buurt” is. De politiek in het stadsdeel houdt zich voornamelijk bezig met onschuldige plannen als het kappen van bomen en het aanleggen van separate fietspaden.

Ontdek Oud-West

Oost

Oost is het deel van Amsterdam dat ten oosten van de Singelgracht ligt. De westelijke begrenzing is de Amstel; de zuidelijke grens is de Ringvaart om de Watergraafsmeer. De bouw van de oostelijke stadsuitbreidingen begon in het laatste kwart van de 19e eeuw, met de bouw van de Oosterparkbuurten de Dapperbuurt. Oud-Oost bestaat daarnaast ook uit de buurt langs de Weesperzijde. Recent is hier de wijk Oostpoort bij gekomen op het terrein van de vroegere Oostergasfabriek.

Ontdek Oost

Nieuw-West

Nieuw-West is het gedeelte in het westen van Amsterdam dat na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Sinds 1990 omvatte dit gebied de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp en een stukje van Bos en Lommer, het gedeelte ten westen van de Ringweg A10 (de ‘Kolenkitbuurt‘). De basis hiervoor werd gelegd in het Algemeen Uitbreidingsplan uit 1935. De wijken zijn gebouwd volgens de open bebouwingswijze, met veel groen tussen de bebouwing. De Westelijke Tuinsteden werden in de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw gebouwd. In het midden van het gebied ligt de Sloterplas, die gegraven werd voor de zandwinning ten behoeve van de ophoging van de omliggende tuinsteden. Ook de Nieuwe Meer werd tot een diepte van circa 30 meter uitgegraven voor deze zandwinning. De Sloterplas met het omliggende Sloterpark vormen het hart van de Westelijke Tuinsteden. Tot de Westelijke Tuinsteden behoren: Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. In de jaren negentig kwamen nog enkele nieuwe uitbreidingen tot stand in Nieuw-West: de wijken Oostoever, Nieuw Sloten en De Aker. Ook als je makelaar Nieuw Sloten Amsterdam zoekt, of een makelaar voor één van deze andere wijken, sta ik jouw zoektocht graag bij.

West

Amsterdam West is een geliefd stadsdeel van Amsterdam, gelegen aan de westkant van de stad. Het is een diverse wijk met een mix van oude en nieuwe gebouwen, en een fijne mix van mensen. Er zijn veel leuke buurten om te verkennen, zoals De Baarsjes, Oud-West en Westerpark. Deze buurten bieden een scala aan eetgelegenheden, winkels, cafés en bars. Ook zijn er diverse parken zoals het Vondelpark en het Westerpark waar men kan genieten van de natuur. Amsterdam West is ook een populaire plek voor jonge gezinnen en studenten vanwege de goede bereikbaarheid en de vele huur- en koopwoningen.

Ontdek West

Zuidoost

In het swingende, multiculturele Zuidoost is alles groot: hier treden de grootste artiesten op, vind je de grootste bioscoop van Amsterdam en wordt het grootste Surinaamse festival Kwaku Summer Festival groots gevierd. En hier biedt de Amsterdam Arena natuurlijk onderdak aan de grote trots van de stad: voetbalclub Ajax, nou ja, af en toe. Ook Zuidoost ondergaat een metamorfose! Er zijn hele nieuwe wijken ontstaan en veel complexen zijn gerenoveerd. Als je al een tijdje niet in Zuidoost bent geweest? Dan moet je zeker een keer hier kijken. Zuidoost is allang niet meer de Bijlmer.

Ontdek Zuidoost

Noord

Waar tegenwoordig Amsterdam-Noord ligt, werd vroeger turf gewonnen. Nadat het gebied in 1393 bij Amsterdam gevoegd werd, functioneerde het achtereenvolgens als galgenveld en tolstation voor de scheepvaart door het Noordhollandsch Kanaal. Eind negentiende eeuw bulkte Noord van de zware industrie. Voor de werknemers werden nieuwe arbeiderswijken in de buurt gebouwd. De laatste jaren is de zware industrie grotendeels uit Noord verdwenen, en transformeerde het stadsdeel tot een creatieve hub met een overvloed aan nieuwe restaurants, bars, hotels en winkels.

Ontdek Noord

De Pijp

Het is niet zo gek dat de meest hotspots van Amsterdam in de Pijp gevestigd zijn, een van de oudste wijken van Amsterdam. Deze smeltkroes van verschillende culturen biedt een rijke variatie aan keus. Dit is de plek waar hipsters opgelucht hun hart ophalen bij de trendy boetiekjes, health freaks verantwoord lunchen en yuppen het weekend in luiden met een welverdiende ‘Vrijmibo’ in een van de vele cafeetjes.

In de zomer is het heerlijk vertoeven op een van de chille terrassen op het Gerard Douplein of het Marie Heineken plein. Dit is overigens ook een van de beste plekken om simpelweg lekker mensen te kijken. Meer zin om rond te struinen, koffietjes te drinken en op boetiekjes jacht te gaan? Grote kans van slagen op de Van Woustraat of de Ferdinand Bol straat. And last but not least; je even onderdompelen in de typisch Amsterdamse volkscultuur op de Albert Cuyp markt. Oh, en vergeet niet de poffertjes te proeven!

Geuzenveld

Amsterdam Geuzenveld is een buurt in het stadsdeel Amsterdam-West, gelegen in de westkant van de stad. De buurt is genoemd naar de Geuzen, een groep protestantse Nederlanders die in de 16e eeuw strijd leverden tegen de Spaanse overheersing. De buurt is een rustige en gezellige plek, met veel groen en water. Het is een populaire plek voor gezinnen en ouderen vanwege de rustige omgeving en de vele voorzieningen. In Geuzenveld zijn er diverse parken, waaronder het Sloterpark en het Rembrandtpark, waar men kan genieten van de natuur. Er zijn ook diverse winkels en supermarkten, en een aantal goede restaurants. Het openbaar vervoer is goed, met tram- en busverbindingen naar het centrum van Amsterdam en andere delen van de stad. Geuzenveld is een leuke buurt om te verkennen, met veel te bieden voor zowel toeristen als inwoners.

Diemen

Diemen is een gemeente welke aan de andere kant van de A10 Oost is gelegen. Een rustig dorp onder de rook van Amsterdam. Diemen staat bekend om rustig wonen met een goede tramverbinding met Amsterdam. Van Diemen naar de Watergraafsmeer is slechts een aantal minuten fietsen.

Er zijn vele leuke buurten in Diemen om te verkennen, zoals Diemerpark, Diemerbos en het Diemernatuurgebied. Deze buurten bieden een scala aan wandel- en fietspaden, waar men kan genieten van de natuur. Ook zijn er diverse parken waar men kan recreëren zoals het Diemerpark en het Diemernatuurgebied. Diemen is ook een populaire plek voor jonge gezinnen en studenten vanwege de goede bereikbaarheid en de vele huur- en koopwoningen. In het algemeen is Diemen een leuke en groene woonplaats met veel te bieden voor zowel toeristen als inwoners.

 

Ontdek Diemen

Amstelveen

Amstelveen is een plaats en gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland, in de regio Amsterdam. Amstelveen is een welvarende en groene woonplaats, met veel water en natuur. De plaats is vooral bekend om zijn prachtige parken, winkelcentrum, culturele voorzieningen en de nabijheid van Amsterdam. Amstelveen is ook een populaire plek voor gezinnen vanwege de goede scholen en het grote aanbod van huur- en koopwoningen.

Er zijn vele leuke buurten in Amstelveen om te verkennen, zoals Bovenkerk, De Groenhof en het Stadshart. Deze buurten bieden een scala aan winkels, restaurants, cafés en bars. Ook zijn er diverse parken waar men kan recreëren zoals het Amsterdamse Bos, het Groene Hart en het Amstelpark. Amstelveen is ook een populaire plek voor jonge gezinnen en studenten vanwege de goede bereikbaarheid en de vele huur- en koopwoningen. In het algemeen is Amstelveen een leuke en groene woonplaats met veel te bieden voor zowel toeristen als inwoners.

Ontdek Amstelveen

Wat klanten over ons vertellen

No-nonsense makelaar

"Vriendelijke en professionele no-nonsense verkoopmakelaar, met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding."

- Dhr. Marijen (Marcanrilaan 321)

Zeer fijne makelaar

"Makelaar in Amsterdam is een zeer fijne makelaar om in de hand te nemen als makelaar. Onderscheidend in een persoonlijke aanpak en goed bereikbaar voor vragen en/of informatievoorziening. Wat wij fijn vinden aan deze Makelaar in Amsterdam, met name door eigen negatieve ervaring als kopers op de markt, is dat deze makelaar ook echt tijd neemt voor de kopende partij zoals het plannen van een tweede bezichtiging een ander tijdslot etc. Bedankt Micha & team!"

- Masoud (Nibbizwoudstraat 6)

Heel tevreden

"Heel tevreden over MiA, goede service en efficiënte en laagdrempelige communicatie en dat alles voor een heel schappelijke prijs."

- Rianne (Lange Distelstraat 12)

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp