Verhoogde NHG-grens: betere betaalbaarheid voor kopers in 2024 - Makelaar in Amsterdam

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd naar 435.000 euro!

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd

Met de stijgende huizenprijzen lijkt een eigen huis kopen soms onbereikbaar. Goed nieuws: de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens stijgt in 2024 naar 435.000 euro! Dit artikel legt uit hoe de verhoogde NHG-grens jou meer mogelijkheden biedt op de woningmarkt. Ontdek wat dit betekent voor jouw droomhuis!

Samenvatting

  • Vanaf 2024 kunnen huizenkopers een huis kopen met de Nationale Hypotheek Garantie tot een bedrag van 435.000 euro.
  • Dankzij de verhoging van de NHG – grens krijgen kopers meer financiële zekerheid en kunnen ze een restschuld kwijtgescholden krijgen bij onverwachte problemen zoals echtscheiding of werkverlies.
  • De hogere NHG – grens zorgt voor betere betaalbaarheid van woningen en maakt het mogelijk voor toekomstige huizenkopers om duurdere huizen aan te schaffen met minder financieel risico.
  • Mensen die energiebesparende maatregelen willen financieren, profiteren ook van de verhoogde NHG – grens, waardoor het makkelijker wordt om te investeren in duurzaam wonen.
  • Met de nieuwe NHG – grens van 435.000 euro kunnen kopers genieten van lagere rentetarieven en gunstigere hypotheekvoorwaarden, wat leidt tot een breder aanbod aan betaalbare woningen.

 

NHG-grens verhoogd naar 435. 000 euro in 2024

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd naar 435.000 euro, wat betekent dat de maximale hypotheek met NHG wordt verhoogd met 30.000 euro. Hierdoor kunnen huizenkopers profiteren van restschuld kwijtschelding en meer zekerheid bij het financieren van hun eigenwoningbezit.

Restschuld kwijtgescholden

Als je een huis verkoopt en de opbrengst is lager dan de hypotheekschuld die nog openstaat, noemen we dit een restschuld. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan deze restschuld in bepaalde gevallen kwijtgescholden worden.

Dit biedt een vangnet voor huizenkopers die geconfronteerd worden met pech of onvoorziene omstandigheden, zoals een echtscheiding of werkverlies.

Kopers die kiezen voor een hypotheek met NHG kunnen hierdoor meer financiële zekerheid ervaren. Door de grensverhoging naar 435.000 euro in 2024 kunnen meer mensen profiteren van deze bescherming.

Het geeft hen de mogelijkheid om een huis te financieren met minder risico op financiële problemen als de markt tegenvalt en het huis onder water komt te staan.

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd

Voordelen voor huizenkopers

Huizenkopers zullen profiteren van de verhoogde NHG-grens, aangezien ze nu in aanmerking kunnen komen voor NHG op hypotheken tot 435.000 euro. Dit biedt kopers een grotere mate van bescherming en zekerheid, omdat NHG hen kan helpen bij het verkrijgen van een hypotheek met gunstigere voorwaarden en lagere rentetarieven.

Dit betekent ook dat huizenkopers meer financiële flexibiliteit hebben bij het kiezen van een woning, aangezien ze nu in staat zijn om een duurder huis te kopen met de bescherming van NHG.

Daarnaast zullen huizenkopers die energiebesparende maatregelen willen financieren, ook profiteren van de verhoogde NHG-grens, waardoor het toegankelijker wordt om dergelijke investeringen te doen bij het kopen van een huis.

Verhoging met 30.000 euro

De NHG-grens wordt in 2024 verhoogd met 30.000 euro, waardoor deze wordt verhoogd naar 435.000 euro. Dit betekent dat huizenkopers meer flexibiliteit zullen hebben bij het kiezen van een woning, aangezien ze nu in aanmerking komen voor de NHG bij de aankoop van duurdere woningen.

Hierdoor kunnen zij profiteren van de financiële voordelen en de bescherming die de NHG biedt, terwijl ze genieten van een ruimere keuze in beschikbare woningen.

Met deze verhoging zullen huizenkopers meer mogelijkheden hebben om een huis te vinden dat voldoet aan hun wensen, terwijl ze toch kunnen profiteren van de voordelen die de NHG biedt.

Wat betekent dit voor jou?

Met de verhoging van de NHG-grens naar 435.000 euro heb jij als huizenkoper de mogelijkheid om een duurder huis te kopen, met meer zekerheid en betere betaalbaarheid dankzij de voordelen van NHG.

Mogelijkheid om duurder huis te kopen

Met de verhoging van de NHG-grens naar 435.000 euro in 2024, krijgen huizenkopers de mogelijkheid om een duurder huis te kopen. Hierdoor hebben zij meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden bij het vinden van een passende woning die voldoet aan hun wensen en behoeften.

Door gebruik te maken van de NHG kunnen kopers profiteren van een betere betaalbaarheid en zekerheid, wat het proces van het kopen van een duurder huis toegankelijker maakt.

De verhoogde NHG-grens biedt huizenkopers de kans om te profiteren van gunstige voorwaarden en bescherming, waardoor zij meer financiële speelruimte hebben bij het kopen van een duurder huis en tegelijkertijd beschermd zijn tegen onverwachte financiële risico’s.

Meer zekerheid met NHG

Met de verhoging van de NHG-grens naar 435.000 euro vanaf 2024, biedt de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) huizenkopers meer zekerheid. Met NHG krijgen huizenkopers bescherming als ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen door bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding.

Deze garantie zorgt voor een veilig gevoel en maakt het aantrekkelijker om een huis te kopen met een hogere hypotheeklening binnen de gestelde grens.

Door de NHG-grensverhoging hebben huizenkopers de mogelijkheid om een duurder huis te kopen, waardoor ze meer zekerheid hebben in het geval van onvoorziene omstandigheden. Dit draagt bij aan een betere betaalbaarheid en maakt het proces van het verkrijgen van een hypotheeklening soepeler, waardoor huizenkopers kunnen profiteren van de gunstige voorwaarden die NHG biedt.

Betere betaalbaarheid

De verhoging van de NHG-grens naar 435.000 euro in 2024 biedt huizenkopers betere betaalbaarheid. Hierdoor kunnen huizenkopers met een NHG-hypotheek een duurder huis kopen zonder zich zorgen te maken over de risico’s.

Deze verhoging zorgt voor meer financiële zekerheid en een breder aanbod aan betaalbare woningen voor potentiële kopers.

Met deze verhoging van de NHG-grens kunnen huizenkopers profiteren van betere betaalbaarheid door aantrekkelijkere hypotheekvoorwaarden die door hypotheekverstrekkers worden aangeboden.

Conclusie

Met de verhoging van de NHG-grens naar 435.000 euro in 2024, worden huizenkopers gesteund. De restschuld wordt kwijtgescholden en er zijn voordelen voor huizenkopers. Dit betekent meer zekerheid en betaalbaarheid voor jou als huizenkoper.

Je krijgt ook de mogelijkheid om een duurder huis te kopen met NHG.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent de verhoging van de NHG-grens in 2024?

De verhoging van de NHG-grens betekent dat je in 2024 een Nationale Hypotheek Garantie kunt krijgen voor huizen tot een prijs van 435.000 euro.

2. Waarom wordt de NHG-grens verhoogd?

De grens wordt verhoogd om mee te groeien met de stijgende huizenprijzen, zodat meer mensen toegang krijgen tot de voordelen van een NHG-hypotheek.

3. Wat zijn de voordelen van een hypotheek met NHG?

Een hypotheek met NHG biedt meer zekerheid, vaak een lagere rente en bescherming bij financiële problemen door onvoorziene omstandigheden.

4. Wat kost NHG?

Ja betaald net als in 2023 eenmalig een provisie van 0.60% van de hypotheeksom.

Blijf op de hoogte

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws van de Amsterdamse woningmarkt, handige tips en tricks én het nieuwe aanbod? Vul dan je gegevens in.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Wil je graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws, stuur ons dan je gegevens!

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp